AFTER SCHOOL

ERGA OMNES

COPIII AU NEVOIE DE NOI MAI MULT CA NICIODATĂ.
CONTACTEAZĂ-NE

Implementarea programului

de tip After school

Implementarea programului de tip After-school este pentru elevii din clasele pregătitoare și I-IV, pentru a veni în sprijinul comunității în vederea rezolvării anumitor probleme sociale ca: timpul redus al părinților pentru a se ocupa de copii în pregătirea temelor, lipsa fondurilor pentru angajarea persoanelor specializate care să supravegheze copiii la teme, lipsa socializării copiilor după cursuri.

Se adresează elevilor din învățământul primar, prin ocuparea timpului „după școală”, cu pachete de servicii care să satisfacă nevoi individuale ale comunității, într-un cadru organizat, cu resurse umane competente. Metodologia propusă prevede: protectia copiilor în spațiul securizat al entității, sprijin în efectuarea temelor, dar și oportunități de dezvoltare pentru copii, în funcție de talente, interese, aspirații. Acest program este proiectat astfel încât să răspundă cu prioritate caracteristicilor aparținând grupurilor dezavantajate.

Oferta de activități

Oferta de învățare se focalizează pe următoarele tipuri de activități:

  • supraveghere și îndrumare în efectuarea temelor;
  • remedierea anumitor lacune la învățătură;
  • dezvoltare personală: cunoaștere, intercunoaștere;
  • implicare în activități nonformale de tip recreativ (activități practic-aplicative pe diferite domenii, ca arte, științe, tehnologii, sport etc);

Oferta de activități

  • exersare și formare de abilități sociale;
  • dezvoltarea unui stil de viață sănătos;
  • organizarea de întâlniri de informare cu părinții referitoare la importanța educației și la parcursul școlar al copiilor;
  • suport material constând în îmbrăcăminte, produse de igienă sau alte metode de ajutorare.

Astfel, copii care fac parte din programul de tip After-school, beneficiază de o masă caldă compusă din felul I și felul II, precum și o gustare.

Toate acestea sunt cu titlu gratuit și suportate integral prin intermediul Fundației Erga Omnes.

Află mai multe detalii despre Fundația Erga Omnes